W silniku coś dzwoni

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sagan05
    Classic
    • 2011
    • 4

W silniku coś dzwoni

koledzy,

a czy to normalne że przy jedno masie przy wchodzeniu na obroty ok 1900 w góre coś buczy, dopiero po chwili buczenie mija.
  • kroolik100
    Classic
    • 2010
    • 14

W silniku coś dzwoni

Witam, od pewnego czasu przy schodzeniu silnika z obrotów z pod pokrywy klawiatury dokładnie z prawej strony przy wybrzuszeniu dochodzi dziwny dźwięk jakby hamował rozpędzony łańcuch. Wspólnie ze znajomym mechanikiem rozebraliśmy pokrywę, są tam dwa koła zębate na wałkach rozrządu połączone łańcuchem. Mechanik mówił że napinacz tego łańcucha mógł polecieć, lub ślizg się rozsypać, jednak po rozebraniu stwierdziliśmy brak usterek, ślizgi w jak najlepszym stanie i napięcie łańcucha mocne. Dodam, że na zimnym silniku słabo słyszalny jest ten odgłos.

Silnik jak w opisie 1.8 T AGU

pozdrawiam

M.Z.

Komentarz

• picia136
      Rider
      • 2011
      • 374

JA miałem podobnie. U mnie był też odgłos przy spuszczaniu nogi z gazu przy 130km/h. Ja posiadam o2 i u mnie padałą 2masa. Po wymianie ustało
      Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• kroolik100
        Classic
        • 2010
        • 14

ale u mnie na postoju się to dzieje, podczas jazdy w kabinie nie słyszę tego, a przy 60 km/h nie wejde pod maske

pozdrawiam

Komentarz

• picia136
          Rider
          • 2011
          • 374

Na po stoju słyszałem jak by metaliczny dzwięk ocieranie się
          Elektronika,SSWiN,CCTV,Informatyka,Akwarystyka

Komentarz

• kroolik100
            Classic
            • 2010
            • 14

U mnie bardziej słychać nie naprężony lub przeciągnięty łańcuch,takie specyficzny odgłos, tylko po rozmowie z mechanikiem podobno tego łańcucha się nie wymienia, nie wiem dokładnie jak to jest.

Komentarz

Pracuję...